Show

Chinchilla shows

Er bestaan twee type chinchilla shows, de shows die toegankelijk zijn voor iedere chinchillaliefhebber en de groottere internationale shows. Een grootte internationale show is veel strenger en gaat anders in werking. De dieren worden in een punten-systeem gekeurd en de beoordeling wordt gedaan door een gediplomeerde keurmeester, hierbij wordt gekeken naar de helderheid van de kleur, de structuur en dichtheid van de vacht, en de lichaamsbouw en grootte van het dier.

Chinchilla Paradise behaalde in 2013 de volgende resultaten:

Een tweede en een derde plek in het beoordelingssysteem voor chinchilla’s van 4 tot 7 maanden oud op de grootte internationale BVC show op 2 februari in Hasselt België.

Ook behaalde Chinchilla paradise zeer goede resultaten op de chinchillakeuring in Houten op 7 april. Chinchilla paradise behaalde daar zelfs een zeer hoog resultaat met Diamond, een prachtige jonge black velvet. Hij kreeg een beker voor het mooie resultaat 90 van de 100 punten en voor mooiste chinchilla. Verder behaalde ook Pooh (een beige mannetje) en Boedha (white velvet mannetje) super goede resultaten. (70 en 74 punten)

diamond_90pt_070413w boeddah_74pt_070413wpooh_70pt_070413w

In November behaalde Indy op de internationale grote NVC show in Venray de tiltel 2de kleurklasse kampioen.

show_prijs_w chin_keuringshow_w